Pentru prima dată la Arad: se vor realiza gratuit angioplastii și montări de stent

0
522

În sfârșit, la Arad se vor face intervenții cardiologice de mare necesitate, în mod gratuit. La acestea urmează să aibă acces toți pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Consiliului Județean (CJA), în a cărei subordine se află spitalul. În ședința extraordinară de săptămâna aceasta, aleșii județeni au dat aviz pozitiv uneia dintre cele mai importante realizări din domeniul arădean al sănătății.

Datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean și a strategiei de dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, la Arad se realizează, gratuit, intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii, montare de stent gratuit pentru toți pacienții spitalului! În cursul zilei de marți, 13 august, au fost deja efectuate primele cinci intervenţii de către echipa medicală coordonată de doctorul Cristian Dina. Până acum aceste intervenții se realizau doar în regim privat și costau pacientul 13.000 de lei.

Trebuie reamintit că, după cumpărarea clinicii Cardiolife de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din fonduri europene, Consiliul Județean a investit 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor și dispozitivelor necesare realizării intervențiilor cardiologice pe arterele coronariene. Procedurile au durat peste jumătate de an și sunt făcute publice doar acum, când există deja sigurabnța că operațiile complexe se realizează fără costuri la Arad.

„S-a muncit mult pentru asta – a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. Am pregătit acest moment pentru spitalul arădean și pentru pacienții arădeni! Până acum, bolnavii de inimă aveau două variante: să plătească intervenția la Arad, în regim privat, sau să meargă la Timișoara, la Cluj sau la Szeged, unde îi costa alți bani. Faptul că oferim de astăzi acest serviciu medical gratuit, cu unul dintre cei mai buni specialiști din vestul țării și poate chiar din România, faptul că pe oameni nu îi costă nimic și se tratează la ei acasă, este cea mai mare bucurie pentru mine. Sigur că este importantă fiecare investiție, dar aici noi vom salva vieți și o facem fără niciun fel de efort financiar al pacientului. Eu asta înțeleg prin administrație eficientă, este ceea ce mi-am dorit dintotdeauna”, a susșinut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Investiții de mare necesitate

Aceasta nu este singura premieră din sistemul medical. După investiții de peste 30 de milioane de euro, Spitalul Județean din Arad are acum RMN și computere tomograf, unde investigațiile sunt gratuite, și a reușit să modernizeze secțiile spitalului.

În ședința extraordinară de la începutul săptămânii, a Consiliului Județean Arad au fost schimbate organigrama și statul de funcții de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, având în vedere că, a fost modificată structura de paturi prin înființarea de noi compartimente (Cardiologie Intervențională, Recuperare Respiratorie) dar și Laboratorul de Cardiologie Intervențională, care vor presta servicii noi pentru pacienți, în premieră la Arad.

Aradul este singurul oraș din țară unde Consiliul Județean a construit, din bani proprii, un spital nou, cel TBC. Cei de la CJA susțin că spitalul este primele cinci din România și poate diagnostica TBC în câteva ore.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.