Pentru public eroi, în viaţa reală „gunoi“: Personalități celebre cu caractere oribile (I)

0
295

Nimeni nu e perfect, dar unii oameni sunt departe de perfecţiune. Printre ei se numără şi personalităţi din diverse domenii, care în lumina reflectoarelor sunt eroi, dar în viaţa reală îşi dezvăluie adevărata faţă. Şi nu e deloc o imagine plăcută.
Winston Churchill, Che Guevara, Charlie Chaplin, Walt Disney, John Lennon şi Steve Jobs, Aristotel sunt personalităţi marcante. Au schimbat cursul istoriei şi au lăsat în urmă lucruri uimitoare. Dar toate trebuie să vină cu un cost. Rasism, misoginism, vio­lenţă, sex cu minore, agresiuni, chiar crimă.
Charlie Chaplin, un prădător sexual
Timid, împiedicat, amuzant: aceasta este imaginea lui Charlie Chaplin pe care o ştim cu toţii din filmele care ne-au fascinat. În viaţa de zi cu zi, actorul era un adevărat prădător sexual. Două dintre soţiile lui au fost minore şi aveau 16 ani când s-au căsătorit. Pe una dintre ele a lăsat-o însărcinată şi i-a propus să avorteze, dar când adolescenta a refuzat a fost nevoit s-o ia de soţie. Ceea ce a urmat a fost un coşmar pentru tânără: Charlie Chaplin o înşela constant, o agresa verbal sau îi cerea „lucruri revoltătoare în materie de sex, unele dintre ele ilegale la vremea respectivă în California“, potrivit publicaţiei LA Times. Conform unei biografii din 2014, Charlie Chaplin a făcut sex cu peste 2.000 de femei, şi-a maltratat soţiile şi şi-a abandonat copiii.
Steve Jobs îşi teroriza angajaţii
Steve Jobs a avut o contribuţie imensă la dezvoltarea tehnologiei, de fapt, putem spune că a schimbat lumea. Părintele Apple se află însă pe un piedestal unde nu ar trebui să fie, căci în viaţa reală era nemilos. A subcontractat pentru producţia telefoanelor iPhone fabrici chinezeşti, pentru a avea costuri de producţie foarte mici. Numai că aici muncitorii lucrau în condiţii groaznice, până la epuizare, iar unii dintre ei chiar au murit sau au avut tentative de sinucidere. A fost tatăl unei fete pe care nu a dorit-o şi nu a recunoscut-o decât în urma unui proces, îşi teroriza angajaţii şi se purta îngrozitor cu ei.
Winston Churchill ura indienii
Winston Churchill este o figură marcantă a istoriei şi a avut un rol crucial în învingerea naziştlor, în al Doilea Război Mondial. Totuşi, modul lui de a gândi avea multe în comun cu doctrina nazistă. Premierul britanic credea în supremaţia rasei ariene, i-a numit pe africani „barbari“, a susţinut războaiele împotriva popoarele din teritoriile ocupate de britanici şi a sugerat gazarea lor. Despre indieni spunea: „Îi urăsc pe indieni. Sunt nişte animale, se înmulţesc ca iepurii“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.