Ofițeri de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT – BT Arad au descins, marți diminea­ță, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de migranți. Pentru traficarea migranților, suspecții primeau țigări de contrabandă, bani și droguri. Acţiunea a fost efectuată cu spri­- jinul BCCO Timișoara, IPJ Arad și jandarmi din cadrul IJJ Arad.
„La data de 12.06.2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Tero­- rism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad au efectuat un număr de opt per­- cheziții domiciliare pe raza judeţului Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți la nivel sud-est european”, se arată într-o infor­- mare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, în urma perchezițiilor efectuate pe raza a trei localități din județul Arad, precum și în municipiul Arad, au fost identificate și indisponibilizate 139 de grame de canabis, bani și țigarete susceptibile că ar proveni din contrabandă. În cauză, există suspiciu­- nea rezonabilă că în perioada iulie 2017-februarie 2018, un număr de trei suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat şi alţi suspecţi, iar în intervalul noiembrie 2017-februarie 2018, la date diferite și în baza aceleiași rezoluții infracționale, au traficat în patru rânduri un număr de 61 de migranți -minori și adulți- spre țări din spațiul Schengen. La sediul DIICOT- BT Arad au fost duse în vederea audierii un număr de 12 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Recomandările redacției