Percheziţii DNA la Ministerul Agriculturii

0
375

MinisterProcurorii DNA au efectuat, ieri, percheziţii la Ministerul Agriculturii. În această cauză sunt vizaţi secretarul de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general al ministerului Virgil Gherman. Primele informaţii ale anchetei vorbesc despre suspiciuni de spălare de bani şi mită. Cei doi funcţionari ar fi primit 40.000 mită.
Cazul vizează organizarea şi desfăşurarea târgului Indagra. Cercetările vizează contracte fictive în valoare de aproximativ 400 mii euro semnate în perioada noiembrie 2014. Cei doi secretari de stat au fost duşi la sediul central al DNA.
Surse judiciare susţin că cei doi funcţionari ai ministerului ar fi determinat reprezentanţii Romexpo ca din această sumă 40.000 euro să fie drenată printr-o serie de contracte fictive către propriile lor buzunare. „În realitate doreau ca din suma alocată evenimentului să  şi ia şpagă pe seama contractului dintre Romexpo şi M.A.D.R, forţând Romexpo ca pentru suma de 40.000 euro din valoarea contractului încheiat cu MADR să încheie contracte fictive cu firme agreate de cei doi şi re­prezentate de persoane de încredere, care să fie dispuse să încheiere astfel de contracte fictive! ”, au explicat surse judiciare pentru ziarul „Gândul”.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că la nivelul DNA există un mandat de percheziţionare a unui birou din cadrul Ministerului Agriculturii şi a precizat că el personal nu a fost citat niciodată la DNA, în timp ce premierul Ponta a arătat că este vorba de un fost secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.