Percheziţii domiciliare în Arad şi Timiş la contrabandişti cu ţigări

0
306

perchezitii
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat, la data de 02 februarie 2015, un număr de 41 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.
În cauză, conform procurorilor, “există suspiciunea rezonabilă că în perioada august 2014 – februarie 2015, pe raza judeţelor Arad şi Timiş, şi a unor localităţi limitrofe, a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigări provenite în special din Ucraina. Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu spaţii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese în vederea comercializării”.
Astfel, membrii grupării infracţionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 de baxuri de ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 26 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.