Unul dintre românii suspectaţi că dezmembrau locomotive în Franţa, a fost prins în aceste zile de poliţişti la Caracal, el fiind reţinut în baza unui mandat european de arestare.

Unul dintre românii căutaţi de autorităţile franceze sub suspiciunea că au dezmembrat locomotive şi au furat componente de la acestea, prejudiciind căile ferate cu aproximativ un milion de euro, a fost găsit duminică de poliţiştii din Olt. Bărbatul are 45 de ani şi a fost găsit la locuinţa sa din Caracal.

Potrivit reprezentantilor IPJ Olt, autorităţile din Franţa au emis, sâmbătă, un mandat de arestare europeană pe numele bărbatului. Duminică, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Olt I-au găsit la locuința sa din Caracal.

Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare, acesta fiind cercetat împreună cu alte persoane, pentru comiterea mai multor infractiuni de furt pe teritoriul Franţei. Prejudiciul total se estimează la aproximativ un milion de euro. Poliţiştii au prezentat bărbatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus retinerea pentru 24 ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În data de 12 februarie, procurorii DIICOT au efectuat mai multe perchezitii în judeţele Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu, în baza a două ordine europene de anchetă, emise de autorităţilor franceze.

Potrivit anchetatorilor francezi, un grup de români, în perioada 1-18 februarie 2019, au comis 57 de furturi de la căile ferate din Franţa. Peste  o mie de radiatoare şi alte  componente de locomotive ar fi fost furate şi transformate în 38 de tone de metal, prejudiciul ajungând la aproximativ un milion de euro.

 

Sursa: Mediafax

Recomandările redacției