Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui și Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au efectuat, în ziua de 29 mai a.c., 5 percheziții domiciliare în județul Arad la persoane bănuite de trafic de droguri. Patru persoane au fost reținute și una a fost plasată sub control judiciar.

În urma efectuării celor 5 percheziții domiciliare, în municipiul Arad și în orașul Pecica, au fost ridicate 990 g de droguri de risc (canabis), 993 g de droguri de mare risc (amfetamină) și 495 de comprimate droguri de mare risc (MDMA-ecstasy). De asemenea, au fost ridicate sume de bani și bunuri care au servit la derularea activității infracționale.

Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui a rezultat faptul că una dintre persoanele în cauză ar fi achiziționat, în Olanda, droguri de mare risc, pe care le-ar fi trimis în România și le-ar fi depozitat la locuința unei persoane din orașul Pecica. Substanțele interzise urmau să fie comercializate pe raza județului Vaslui.

Procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui a dispus reținerea pentru 24 de ore a patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, urmând ca, în ziua de 31 mai, acestea să fie prezentate la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. O tânără, în vârstă de 23 de ani, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Acțiunea a fost realizată că sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Direcției Operațiuni Speciale.

Recomandările redacției