14 perchezitii au loc în această dimineață la Arad și una la Timisoara, într-un dosar de trafic de migranți.

Percheziții sunt desfășurate, luni, la Arad și Timișoara, pentru destructurarea unei grupări care se ocupă cu traficul de migranți. Gruparea avea legături în Turcia, iar transporturile se făceau cu TIR-urile, costul ajungând până la 10.000 de euro de persoană.

La percheziții participă polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate, ofițeri DGA și mascați de la trupele speciale. Rețeaua era monitorizată de aproximativ șase luni, iar din această făceau parte atât români, cât și cetățeni străini. Liderul grupării, un cetățean sirian, a fost ridicat de anchetatori dintr-o garsonieră din Timișoara. De asemenea, în cadrul perchezițiilor, la una dintre adrese au fost descoperiți 12 migranți care așteptau să fie preluați. 

De altfel, transporturile erau organizate din Turcia, apoi migranții erau aduși în România peste granița, din Serbia și Bulgaria. Migranții proveneau din Irak, Afganistan și Siria, iar pentru a ajunge la țara de destinație plăteau până la 10.000 de euro de persoană.

Nu mai puțin de 20 de persoane au format gruparea, acestea urmând să fie duse la sediul DIICOT Timișoara pentru a fi audiate. Infracțiunile pentru care sunt cercetate sunt constituire de grup infractional organizat și trafic de migranți

 

Recomandările redacției