Percheziții la cămătari, în comuna Pilu

0
569

Oamenii legii au făcut percheziții în localitatea Pilu la persoane bănuite de camătă. Polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au desfășurat, duminică, 1 noiembrie, trei percheziții la domiciliile a doi bărbați, de 43 și 52 de ani și a unei femei de 42 de ani, toți din Pilu.

În urma activităților desfășurate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.760 (388 pachete) de țigări de diferite mărci, netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, 80 de litri de alcool etilic precum și mai multe înscrisuri (bani, caiete cu adnotări, cupoane de pensii) din care ar reieși practicarea activității de camătă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, camătă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a peste 40 litri de alcool etilic, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-o informare a IPJ Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.