Percheziții la Lipova și Ghioroc, după ce doi tineri au fost sechestrați

0
473

UPDATE:  Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Arad, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, au desfășurat azi, 5 percheziții domiciliare pe raza localităților Lipova și Ghioroc, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire și alte violențe.

Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 28 decembrie 2019, doi bărbați s-ar fi deplasat cu un autoturism pe raza localității Ghioroc, în vederea întâlnirii cu o femeie și un bărbat. Cel din urmă, împreună cu alți 3 bărbați și o persoană neidentificată la acel moment, i-ar fi reținut pe primii doi împotriva voinței lor, într-un imobil, unde i-ar fi agresat.

De asemenea, cei bănuiți de săvârșirea faptei ar fi amenințat una dintre victime, cu scopul de a-i înapoia o sumă de bani pe care aceasta i-ar fi datorat-o.

În urma activităților desfășurate de polițiști au fost conduși la sediul poliției, în vederea audierilor, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, urmând a fi luate măsurile legale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor orașului Lipova și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

 

 

Percheziții în această dimineață, la Lipova într-un dosar de lipsire de libertate și vătămare corporală.  Doi tineri ar fi fost sechestrați și bătuți ore în șir de mai mulți bărbați mascați pentru o datorie pe care nu ar fi plătit-o la cămătari. Unul dintre agresori ar fi președintele organizației de tineret a PNL Lipova. Acesta însă susține că nu este adevărat.

Doi tineri din Timisoara susţin că au mers în Ghioroc pentru a-şi întâlni un prieten, însă cum au coborât din maşină au fost atacaţi de şase indivizi cu feţele acoperite cu cagule. Agresorii i-au sechestrat, i-au legat cu cătuşele şi i-au bătut timp de trei ore. Printre agresori ar fi şi Rafael Maleş, preşedinte tineretului liberal Lipova. Motivul scandalului ar fi o sumă luată cu camătă de una din victime. Aceasta ar fi luat 10.000 de euro de la tatăl lui Rafael Maleş, iar atacul de acum ar fi o răzbunare în stil mafiot.

Rafael Maleş susţine că nu este nimic adevarat şi spune că nici nu-i cunoaste pe cei doi tineri. Totuşi, liderul tineretului liberal din Lipova spune că a fost apelat de cei doi tineri timişoreni la scurt timp după incident, iar aceştia i-ar fi cerut 100.000 de euro pentru a nu depune plângere la poliţie. Rafael Maleş a refuzat să dea aceşti bani şi i-a ameninţat pe cei doi cu plângere pentru şantaj. În cele din urmă victimele atacului au depus plângere, iar dosarul a fost declinat la Judecătoria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.