Perchezițiile la cultivatorii de canabis au culminat cu arestarea a doi arădeni, control judiciar pentru al treilea

0
1049

Cei trei tineri din județul Arad care au cultivat plante de canabis au fost reținuți pentru 24 de ore iar ulterior, prezentați judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Doi vor rămâne după gratii, iar al treilea a fost pus în libertate, urmând să fie plasat sub control judiciar. Cei trei tineri au dobândit calitatea de inculpat, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului DIICOT Arad.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, în dosarul nr. 76 D/P/2020 şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Tunderligeti Bogdan Andrei, 2. Stasak Edward Mircea, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 21 iulie 2020, până la 19 august 2020, inclusiv. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Arad, în dosarul nr. 76 D/P/2020 privind pe inculpatul Raita Dinu, reţinut preventiv în Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de poliţie Arad, iar în baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, ia faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 21.07.2017 ?i până la data de 17.09.2020, inclusiv. În baza art. 219 alin. 9 raportat la art. 211, art. 215 Cod procedură penală, ia faţă de inculpatul Raita Dinu măsura controlului judiciar”, se arată în hotărârea Tribunalului Arad. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie al oraşului Pâncota, județul Arad, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar, instanța mai impune inculpatului să respecte următoarea obligaţie: să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Magistrații mai atrag atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Decizia Tribunalului Arad este cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. 

În urma a trei percheziții efectuate în județul Arad, au fost descoperite trei culturi de canabis cu 61 de plante. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Arad au efectuat, luni, trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. În urma activităților desfășurate, au fost descoperite trei culturi de canabis, o cultură indoor formată din 25 de plante de canabis în diferite stadii de vegetație și două culturi outdoor, cu 36 de plante. Toate cele 61 de plante au fost indisponibilizate.

De asemenea, au mai fost indisponibilizate 30 de grame de canabis, 6 lămpi, 2 ventilatoare, tubulatură, 5 grindere, 3 cântare, 1 pistol cu gaz, un cort pentru plantaţii indoor, precum și 2.050 de lei.

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 30 de ani, au fost conduși la audieri, fiind reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, și ulterior au fost prezentați Tribunalului Arad, cu propunerea de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.