ziar icim4Gala Sportului Arădean a ajuns la ediţia a VII-a, evenimentul desfăşurându-se aseară în Atrium Mall. Conform reprezentanţilor municipalităţii, fondul total de premiere s-a ridicat în acest an la suma de 25.450 de lei, bani care provin din sponsorizări. Au fost premii pentru zece secţiuni, iar superlativele anului au acoperit o gamă largă de sporturi, fie ele individuale sau de echipă, olimpice sau neolimpice. După 6 ani la rând în care a fost desemnată cea mai bună sportivă a Aradului, Daniela Dodean a pierdut supremaţia în faţa tânărului halterofil legitimat la CSM Arad, Florin Vizitiu, o mare revelaţie a sportului românesc. Elevul lui Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan a încheiat anul cu performanţe deosebite: două medalii de bronz la Campionatul Mondial de cadeţi, două medalii de aur şi una de argint obţinute la Europenele de cadeţi, dar si trei titluri naţionale de seniori. A doua performeră a anului este jucătoarea de tenis de masă Bernadett Balint, de asemenea cu rezultate de excepţie.
Vizitiu, Balint şi Petruse, cei mai buni sportivi în 2013
Sportiva pregătită la CSM Arad de Cristian Dodean a bifat cea mai bună performanţă de până acum a carierei, bronz cu echipa României la Mondialele de juniori, dar la loc de cinste mai stau în acest an şi două medalii europene, aur cu echipa şi argint la dublu, locul 4 la Top 10 Europa, bronz în Superliga Naţională de senioare şi de două ori argint, la simplu şi dublu, la Campionatele Naţionalela Campionatele Naþionale de juniori. Podiumul este încheiat de Marius Petruse de la CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad, antrenor Ramona Haidu, cea mai bună performanţă a sa fiind cele două medalii de aur la Europenele de gimnastică aerobică, în probele de perechi mixte şi echipe. . Tot Petruse a mai cucerit și o medalie de aur și una de argint la Cupa Mondială din Bulgaria. Surprinde poziţionarea doar pe 7 a jucătoarei de tenis de masă de la CSM Arad, Daniela Dodean (vom reveni cu reacţii), vicecampioană europeană de senioare cu echipa României!
Univ.Goldiş ICIM este echipa anului
În rest, clasamentul este previzibil, campioana naţională la baschet feminin Univ.Goldiş ICIM fiind desemnată din nou echipa anului, CS Astra clubul anului, în special pentru performanţele secţiei de lupte greco-romane, campioană naţională la nivel de echipe atât la juniori cât şi la seniori, dar având şi medaliaţi europeni la individual, în timp ce Adrian Jigău nu avea cum să rateze titlul de antrenorul anului, fostul mare campion pregătindu-l pe Florin Vizitiu, declarat sportivul numărul 1 în 2013. Gala Sportului s-a desfăşurat în prezenţa a sute de arădeni, care i-au admirat şi aplaudat pe performerii anului, spectacolul fiind încheiat de un concert de colinde susţinut de Fuego. Mai jos vă prezentăm lista completă a premiilor oferite în cadrul celei de a 7-a ediţii a evenimentului organizat de municipalitate.
Gala Sportului Arădean 2013
I. Primii 10 sportivi ai Aradului: 1. Florin Vizitiu, haltere, CSM Arad; 2. Bernadett Balint, tenis de masă, CSM Arad; 3.Marius Petruse, gimnastică aerobică, CSU Aurel Vlaicu Arad; 4. Dorin Pârvan, lupte greco romane, CS Astra Arad; 5. Cristian Iordan, gimnastică aerobică, CSU Aurel Vlaicu Arad; 6. Tiberiu Barbazan, lupte greco-romane, CS Astra Arad; 7. Daniela Dodean, tenis de masă, CSM Arad; 8. Luca Kunszabo, judo, LPS Arad; 9. Mădălina Florea, atletism, CSU Aurel Vlaicu Arad; 10. Bianca Crişan, tenis de masă, CSM Arad.
II. Echipa anului: Univ.Goldiş ICIM Arad, baschet feminin
III. Clubul anului: CS Astra Arad
IV. Managerul anului: Marcel Urban, Univ.Goldiş ICIM Arad
V.Antrenorul anului: Adrian Jigău, CSM Arad
VI. Pentru întreaga carieră: Peloc Mateiu – ciclism, CS Voinţa Arad; Marius Jebereanu – judo; Spiridon Stanciu – lupte greco-romane, CS Astra Arad.
VII. Descoperitori de talente: Mihai Telechi – judo, LPS Arad; Sebas­tian Lucaci – înot, LPS Arad; Dinu Donca – fotbal, LPS Arad
VIII. Bursa Eugen Roman: Cris­tian Logoş, lupte greco-romane, LPS Arad.
IX. Laureaţii anului: Echipajul Small Boat Arad – Dragon Boat; Ioan Coste – lupte greco romane, LPS Arad; Alexandru Fărcuţiu – înot, LPS Arad; Sorin Trăistaru – motociclism, CS Ariciu Supermoto Arad.
X. Premii speciale: Cătălin Lelea – Adrian Holhoş, volei pe plajă, CS Fan Arad; Bogdan David – şah, Vados Şah Club Arad; Lucia Mihalache – tir-talere, CSM Arad; Gabriel Sonoc – înot, LPS Arad; Alexandra Lazăr – ciclism, ACS Voinţa Arad; Zsolt Torok – alpinism.
S.A.

Recomandările redacției