conjunctivita paginaSecţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Arad a început să fie luată cu asalt de pacienţii cu conjunctivită. Doar în cursul unei singure zile, au fost înregistrate cinci cazuri de copii, diagnosticaţi cu conjunctivită. Părinţii au povestit medicilor că minorii au contactat boala după ce au fost la ştrand. „Duminică au fost înregistrate cinci cazuri de conjunctivită acută. Este vorba de copii, iar aparţinătorii au declarat că aceştia au luat conjunctivita după ce au fost la ştrand”, a declarat dr. Adrian Wiener, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. Acesta susţine că este vorba despre o boală specifică sezonului de vară, iar cel mai bun mijloc de prevenire constă în evitarea locurilor de scăldat murdare sau aglomerate. „Cei care se duc la scăldat trebuie să folosească locurile în care se păstrează igiena apei, dar în locurile aglomerate este foarte greu să se întâmple acest lucru, de aceea asfel de locuri trebuie evitate. Nu este recomandat să se facă baie în bălţi sau locuri în care apa nu este tratată”, a mai spus Wiener.
Pe de altă parte, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a ţinut să precizeze că apa de la Ştrandul Neptun este verificată de patru ori pe zi, probele prelevate fiind analizate în laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică. „Primăria are un contract în­cheiat cu Direcţia de Sănătate Pu­- blică, probele prelevate fiind anali­zate în laboratoarele de acolo. Se ţine o evidenţă a acestor probe, conform normelor legale, iar până în momentul de faţă nu am avut sesizări sau reclamaţii cu privire la afecţiuni cauzate de calitatea apei”, susţine Corina Drăghici. Aceasta a ţinut să precizeze că instalaţiile de tratare a apei sunt automate, dozele substan­ţelor care ajung în apă fiind stabilite în funcţie de necesităţi.
Conform specialiştilor, conjunctivita constă în inflamarea mucoasei pleoapelor. Este o boală care se vindecă fără tratament, după un anumit interval de timp sau care dispare după administrarea unui antibiotic, dar trebuie spus că există anumite forme de conjunctivită care se pot agrava, determinând complicaţii serioase care pot duce la tulburări de vedere.

Recomandările redacției