Ideale pentru a ne răcori zilele de vară, piscinele ascund, din păcate, un pericol mai puțin evident: clorul. Acesta este folosit pentru a menține apa curată, fără patogeni. Pentru unii dintre noi, mai ales pentru persoanele sensibile și copii, poate crea probleme, scrie click.ro.
Deshidratează pielea. Indiferent de tipul de piscină, sportivă, balneară sau cele din curtea proprie, toate trebuie să aibă apa tratată cu clor. Însă, acesta substanță nu omoară doar bacteriile care ar putea supra­viețui în apă, ci și bacteriile bune care tră­iesc pe pielea noastră și o mențin sănătoasă.
Efectul constă în piele deshidratată și fragilă, predispusă la iritații și microfisuri. Mai mult, în timp, această expunere la clor poa­te favoriza apariția ridurilor, dar și a bolilor de piele prin faptul că strică pH-ul natural.
Din acest motiv, după o zi la piscină este obligatoriu un duș care să curețe pielea de clor și hidratarea cu o loțiune de corp, care să o ajute să își revină.
Irită ochii și pielea. Dacă apar simptome precum arsurile la nivelul ochilor, tuse uscată sau astmatică, te poți confrunta cu o alergie la clorul din piscină. Ține cont și de faptul că, urmare a băilor în piscină te poți confrunta cu dermatita provocată de clor, ale cărei simptome pot fi: înroșirea pielii, erupții cutanate, mâncărimi intense și, în cele mai grave cazuri, exfolieri ale pielii.
Favorizează infecțiile fungice. Chiar dacă purifică apa, clorul din piscină afec­tează așa-numitul „film lipolitic” de la nivelul pielii, o barieră de grăsime care o protejează. Când acest film lipolitic este îndepăratat de clor, iar pielea este și deshidratată și pre­zintă mici fisuri milimetrice, riscul de a dezvolta infecții fungice care pot fi pre­luate de pe marginea piscinei, șezlonguri și alte obiecte, devine mare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției