Pericolul ascuns într-o destinaţie turistică, îndrăgită de români; mai multe persoane, în stare gravă

0
289

M ai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac toxic din Galicia, Spania, potrivit unor relatări din presa locală, scrie Mediafax.
Lacul s-a format într-o fostă carieră minieră prin care se exploata Wolfram, aceasta fiind folosită în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi mai apoi aban­donată. Culoarea atractivă a apei este cauzată de contaminarea cu substanţe chimice periculoase.
Unii utilizatori de pe reţeaua socială Instagram s-au îmbolnăvit şi au prezentat eczeme pe piele, precum şi alte probleme la sistemul digestiv, după ce au înotat în lac pentru a surprinde fotografii de invi­diat.
Un utilizator a declarat pentru postul spaniol de televiziune Publico că după ce a înotat în lac a suferit de probleme la stomac şi s-a ales cu o iritaţie pe piele timp de două săptămâni.
O altă persoană a fost internată la spital din cauza unor simptome similare, scrie UniLad.
„Expunerea scurtă va cauza, cel mai pro­babil, iritaţia ochilor şi a pielii, dar o expunere îndelungată în apa contamintă a lacului poate re­zulta în afec­tarea gravă a sistemului digestiv”, spune Manuel Ferreiro, medic la Spitalul Universitar A Co­runa.
Mina a fost abandonată în anii ‘80, dar a fost folosită anterior pentru extragerea de Wolfram, component folosit în producţia de oţel şi becuri, scrie The Independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.