O tânără a fost pe punctul de-a muri strivită de câteva ornamente care i-au căzut în cap

1
251

Pericolul vine din cer; la acest lucru nu s-ar fi gândit niciodată o tânără de 22 de ani, din Arad, care a fost lovită-n cap de ornamentele desprinse de pe o clădire din centrul Aradului. Victima a scăpat ca prin minune şi, cu capul plin de sânge, a fost transportată la spital pentru investigaţii. Acum poliţiştii încearcă să stabilească vinovaţii.

Accidentul a avut loc ieri, în jurul amiezii, pe strada Crişan. Victima trecea pe trotuar când, din senin, a fost lovită-n cap de mai multe bucăţi de tencuială, fiecare fragment cântărind câteva kilograme.

Când şi-au dat seama că tânăra era cât pe ce să fie ucisă, martorii prezenţi la faţa locului au sunat la 112 şi i-au acoperit victimei capul cu haine pentru a-i opri sângerarea abundentă. Un echipaj de ambulanţă sosit la faţa locului a acordat ajutor de specialitate şi-au transportat victima, aflată-n stare de şoc, la urgenţe.

După ce şi-a revenit întrucâtva, tânăra a făcut un efort şi a rememorat întâmplarea, conştientă acum că putea să-şi piardă viaţa atât de uşor, la numai 22 de ani. „Mergeam pe stradă, pe Crişan, şi dintr-o dată mi-a picat o bucată de balcon în cap. Un om din spatele meu mi-a spus că am avut noroc, că puteam să mor. Am 22 de ani… Nu sunt bolnavă, n-am fost niciodată internată-n spital… Statul e responsabil, autorităţile ar trebui să se ocupe de treaba asta. Când se vor rezolva problemele acestea?”, a spus tânăra.

 

Traumatism cranian

 

Adrian Wienner, director medical al Spitalului Clinic Judeţean  Arad, a anunţat că tânăra a suferit un traumatism cranian închis, însă este stabilă şi va supusă unor investigaţii. „E vorba despre un traumatism la o pacientă tânără, prin desprinderea unor ornamente de pe o clădire. Starea clinică e stabilă. Pacienta e conştientă şi va fi supusă unor investigaţii pentru a evalua dimensiunile traumatismului. A fost lovită la cap – e un traumatism cranian închis”, a declarat Adrian Wienner.

Camelia Tuduce, purtătoare de cuvânt a IPJ, susţine că Poliţia a demarat deja cercetările. „În acest moment, poliţiştii efectuează cercetarea la faţa locului. Proprietarul clădirii va fi identificat; se vor continua cercetările, desigur că şi în funcţie de evoluţia medicală a fetei şi de situaţia în care ea va depune sau nu o plângere”, a declarat Camelia Tuduce.

La locul accidentului, poliţiştii încercau să stabilească vinovaţii care, conform legii, ar fi deţinătorii imobilului, numai că  proprietarii dau vina pe compania de cablu care le-a găurit balconul fără aprobare. „Mie mi-e rău, mă doare inima! Ce e de făcut? Au tras cablurile… Ştia RDS că sunt case vechi; când i-au obligat să mute de pe stâlpi, au mutat aici. Au găurit balcoanele… Asta a fost deştept: au tăiat cablurile de pe casă şi au mutat maţele…, toată ţigăneala au mutat-o aici”, a declarat proprietara imobilului.

Contactaţi, reprezentanţii companiei de cablu nu au oferit nici o explicaţie cu privire la acuzaţiile care li s-au adus. Dealtfel, dacă acestea se adeveresc, poliţiştii spun că vor extinde cercetările şi către firma incriminată.

Situaţia clădirilor degradate din Arad persistă de mai bine de 20 de ani, perioadă în care foarte puţine imobile vechi au fost renovate. Dealtfel, în urmă cu câţiva ani, un copil de doi ani a murit în condiţii similare, chiar în braţele mamei sale, în timp ce trecea pe strada Stejarului din municipiu.

Cristian Cotuna

1 COMENTARIU

  1. Nu Statul ci Primaria si CLM tolereaza pe proprietarii care neglijeaza complet repararea fatadelor, intretinerea spatiilor verzi de langa imobile, ruinele pe unele strazi, chiar centrale (v. Tribunul Dobra), gunoaiele depozitate ilegal (v. faleza Mureselului) etc. Mult mai multa fermitate, domnilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.