Peridoc cu documente false depistat la frontieră

0
1381

peridoc

Un bărbat care intenţiona să introducă în ţară un peridoc, pe care transporta o barcă pneumatică şi pentru care a prezentat documente false, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac.

În data de 27.09.2015, în jurul orei 17.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a intra în ţară Constantin T., în vârstă de 50 de ani din judeţul Alba, conducând un autoturism marca Audi înmatriculat în Italia, cu care tracta un peridoc pe care transporta o barcă pneumatică model Solamare. Peridocul avea aplicate numere de înmatriculare de Marea Britanie.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru peridoc, un certificat de înmatriculare eliberat de autorităţile britanice. Pentru barcă şoferul nu deţinea documente de provenienţă. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că certificatul de înmatriculare englezesc nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar seria marcată pe peridoc aparţine unui autoturism Audi.

Bărbatul a declarat că a fost contactat de o persoană care i-a propus, contra sumei de 1000 de euro, să-i transporte peridocul şi barca din Italia până în România şi nu avea cunoştinţă despre neregulile constatate.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.