Perioadă de foc pentru pompieri: case salvate de flăcări, zeci de misiuni și trei exerciții

0
182

Duminică, 21 ianuarie în jurul orelor 03.30 Detaşamentul de Pompieri Sebiş – Garda nr. 1 de Intervenţie Sebiş, a intervenit cu un echipaj format din un ofiţer şi cinci subofiţeri cu o autospecială de stingere la o locuinţă particulară din oraşul Sebiş pentru stingerea unui incendiu. Situaţia de urgenţă a fost semnalată de către proprie­tar la serviciul unic 112: „arde coşul de fum”. În momentul sosirii echipajului, acesta a constatat că incendiul se manifesta în podul locuinţei propagat la acoperiş, favorizat de prezenţa materialelor combustibile din pod (haine şi alte materiale textile). Pentru ca între acoperiş şi restul locuinţei nu este planşeu de beton, exista posibilitatea propagării focului şi la camerele de locuit.
După o intervenţie de aproximativ 30 de minute, incendiul a fost izolat în limitele găsite, fără să se propage la camerele de locuit. Incendiul a fost stins în aproximativ 60 minute, au ars 30 mp de aco­periş, izolaţie, coame, rigips şi materiale textile aflate în pod. Cauza probabilă a incendiului „coş, canal sau burlan de fum amplasat necorespunzător, neizolat sau care prezintă defecţiuni“. În acest caz coşul de evacuare a fumului era netencuit pe aproximativ 20 cm şi prezenta fisuri.
De menționat că în perioada 19.01 – 22.01.2018, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au desfăşurat 76 misiuni de intervenţie şi trei exerciţii cu forţe şi mijloace în teren. S-a intervenit pentru stingerea a trei incendii, un incendiu la autoturism, şi două la case de locuit. S-au executat două misiuni în cooperare cu poliţia, două misiuni pentru acordare de asistenţă persoanelor şi două misiuni de asigurare a zonei de producere a situaţiei de urgenţă în vede­rea evitării altor pericole. Modulele SMURD au intervenit în 67 de situaţii dintre care două accidente rutiere.
(C.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.