Perioada de valabilitate a vaccinului Pfizer va fi modificată. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România spune că modificarea este una definitivă.

Vaccinul va avea preungită perioada de valabilitate, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde în acest sens. În prezent, valabilitatea vaccinului Pfizer este de șase luni, însă EMA a decis prelungirea acesteia cu încă trei luni pentru toate țările.

„La momentul în care vaccinurile au fost autorizate, perioada de valabilitate a fost de șase luni. Această perioadă de valabilitate a avut un studiu de stabilitate care arăta că pentru șase luni, la -80 de grade, vaccinul își menține toate datele de calitate și de imunogenitate. EMA a analizat ulterior datele de stabilitate și s-a decis prelungirea perioadei de valabilitate cu încă trei luni”, a spus Valeriu Gheorghiță, conform stirileromanilor.ro

Având în vedere numărul crescut de cazuri printre minori, acesta a mai declarat că valul patru al pandemiei nu se aseamănă cu cele anterioare, subliniind că varianta Delta este mult mai periculoasă și se trasmite mai ușor.

 

Recomandările redacției