Poliţiştii arădeni, la datorie de sărbători

0
286

politisti

De sărbători, arădenii au încălcat legea mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada 24 decembrie – 4 ianuarie, la nivelul judeţului Arad au fost mobilizate efective mărite de poliţişti pentru asigurarea ordinii și liniștii publice şi pentru prevenirea şi combaterii infracționalității, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

Având în vedere situaţia statistică înregistrată, în ultimele 2 săptămâni, din punct de vedere al combaterii infracționalității, poliţiştii din cadrul IPJ Arad, au identificat 43 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, cu 36 mai multe față de perioada similară a anului trecut şi au fost cercetate 38 de persoane, cu 23 de persoane mai multe faţă de aceeaşi perioadă.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii arădeni au constatat 45 de infracțiuni, din care 30 de natură judiciară, 13 la regimul circulaţiei rutiere, şi 2 alte infracţiuni, față de 26 în anul trecut.

Din cele 45 de infracţiuni, 8 au fost constatate în flagrant, faţă de 1 în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, în total, polițiștii arădeni au aplicat peste 1.180 de sancțiuni contravenționale în cuantum de aproximativ 316.000 de lei, faţă de 652 contravenţii anul trecut, fiind confiscate bunuri în valoare de 1.890 lei, în creștere față de perioada similară a anului trecut, când valoarea produselor confiscate era în jur de 1.500 lei.

Tot în această perioadă, poliţiştii de rutieră și ordine publică au acționat, în sistem integrat, în stradă, având atât misiuni preventive, dar și de sancționare a conducătorilor auto care au încălcat legislația rutieră sau au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Astfel, la regimul circulaţiei rutiere au fost aplicate 982 de sancţiuni contravenţionale, din care 450 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 18 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru care fapta nu reprezintă infracţiune, 5 pentru lipsa anvelopelor de iarnă iar 509 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 40 de permise de conducere şi au fost ridicate în vederea suspendării 14 de certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.