Expo 5Adunare Generală cu Poliția și forțe de ordine la poartă. Așa s-a derulat, ieri dimineață, întâlnirea de la Expo Arad Internațional, de altfel lipsită de incidente, convocată de Nicolae Băcanu, președintele revocat al Camerei de Comerț și reprezentanți ai 49 dintre firmele membre CCIA.
A fost o Adunare Generală statutară, dacă e să cităm din declarațiile lui Nicolae Băcanu. A fost o ședință ilegală, cu o ordine de zi lipsită de obiect, e de părere Gheorghe Seculici, președintele interimar al CCIA. Asta în condițiile în care Camera de Comerț a României a renunțat la inten­țiile inițiale ce prevedeau dezafilierea CCIA odată cu revocarea din funcție a lui Băcanu la începutul săptămânii. Nu va fi liniște nici de acum încolo la Camera de Comerț. O arată perspectivele ce creionează un audit solicitat de conducerea interimară și o posibilă plângere penală pe numele lui Nicolae Băcanu, acuzat de Gheorghe Seculici că a pătruns abuziv în incinta complexului expozițional.
Au reușit să treacă de porțile ferecate
Cu greu au reușit, ieri, partici­panții la Adunarea Generală să pă­trundă în incinta complexului expo­- zițional. Asta pentru că sistemele de închidere fixate pe porțile de acces au fost, între timp, înlocuite de conducerea interimară iar angajații Camerei de Comerț au primit mai multe zile libere cu ocazia Paștelor Catolice.
Nu a trecut mult timp până când angajații unei firme de pază și pro­tecție și-au făcut apariția la fața locului. Aceștia au fost urmați de echipaje de poliție, solicitate printr-un apel la numărul unic 112. Nici unii, nici alții nu au reușit, însă, să oprească derularea ședinței în cadrul căreia Nicolae Băcanu, susținut de Tudor Caracioni, le-a vorbit celor prezenți despre evenimentele de­rulate în sânul Camerei în ultima săptămână. „În această dimineață, la 112, a fost formulată o solici­tare la Expo Arad Internațional. Echipajele de Poliție s-au deplasat la fața locului pentru a pre­întâmpina eventualele agresi- uni, însă nu a avut loc niciun incident”, a informat subcomisar Ca­melia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ, referindu-se la modul în care echipajele de poliție au ajuns, ieri, la Expo.
Expo 6Au revocat revocarea lui Băcanu
Deciziile pe care cei 49 de membri ai CCIA le-au adoptat în urma Adunării Generale Extraordinare convocate ieri de Nicolae Băcanu sunt: revocarea hotărârii din 25 martie a Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț, în urma căreia Nicolae Băcanu a fost înlăturat din funcţia de preşedinte și revocarea lui Gheorghe Seculici,Dan Micălăcean şi Teodor Ardelean din Colegiul de Conducere al CCIA. În plus,participanții la Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură au hotărât, ieri, să își mențină poziția în relația cu Camera de Comerț a României, dezavuând în continuare deciziile structurii centrale. „Țin să precizez că unii dintre acei colegi care astăzi sunt mari susținători ai domnului Vlasov, până nu demult au votat pentru continuarea acestei acțiuni față de CCIR. Schimbarea bruscă a poziției lor, pentru mine și cred că și pentru dumneavoastră, poate să dea de înțeles ce se întâmplă. Patrimoniul CCIA, profitul și veniturile și, evident, posibilele «subvenții» tip Vlasov, pe principiul că o mână spală pe alta și amândouă fața, pentru oamenii care nu au realizări, firmele sunt în instanțe și se pare că au fost lepădați chiar de propria familie politică, evident că sunt interesante în vederea valorificării (…) cinci membri ai Colegiului de Conducere al CCIA, în data de 25 martie 201, după ce s-a constatat şedinţa de colegiu nesta­tutară (acest aspect este consem­- nat de mine şi de încă trei membri ai colegiului) şi după închiderea şedinţei, au rămas în sală, urmând să redacteze un document fals prin care revocă preşedintele şi doi vicepreşedinţi şi îşi împart funcţiile între ei”, a precizat Nicolae Băcanu într-una dintre intervențiile sale.
Seculici se gândește să-i facă plângere penală lui Băcanu
Președintele interimar al Camerei de Comerț a ținut, la rândul său, să aducă unele precizări în legătură cu evenimentele derulate ieri la Expo Arad Internațional. „Adunarea Generală convocată de fostul preșe­dinte a fost ilegală. Am anunțat, prin intermediul tuturor canalelor mass-media anularea acestei ședințe, având în vedere că ordinea de zi a fost lipsită de obiect. Domnul Băcanu trebuie să înțeleagă că nimeni nu e prost în această țară, ca să nu vadă câți bani a luat dânsul de la Cameră. Auditul pe care conducerea interimară îl va solicita marți, când ne vom relua activitatea, va lămuri și această problemă. Fostul președinte și-a depășit atribuțiunile convocând această ședință în contradicție cu normele. În plus, Nicolae Băcanu a pătruns abuziv în incinta complexului expozițional, spărgând butucul porții de acces. Cunoștea codul de acces în clădire și astfel a reușit să dezactiveze sistemul de alarmă. Ne-am consultat deja cu o casă de avocatură și urmează să luăm decizii punctuale pentru fiecare dintre aceste aspecte. Pentru intrarea abuzivă în instituție a fostului președinte, mă gândesc să formulez o plângere penală”, a declarat Gheorghe Seculici.

 • beca_gigi spune:

  Mai nea Bacanule, de ce l-ai sustinut pe Vlasov in 2007? Nu stiai ca musiu’ se descotoroseste de toti cei care l-au sprijinit vreodata? Nu vazusi examplele Goga, Simovici, Cismaru? Fara a-l pune la socoteala pe bietul presedinte Popa de la Iasi si pe papusica lui, cea condamnata pentru extorcare de fonduri europene? 
  Cat ai fost vice la CCIR ti-a convenit? Ce credeai ma, ca il manipulezi tu pe imparatu’? 
  Asta ati vrut in 2007, asta ati capatat cu varf si indesat.
  De ce nu ti-ai amintit de scandalul provocat de Vlasov cu mai multi ani in urma, scandal in urma caruia Nastase a lua decizia sa va ia jucaria numita Registrul Comertului? Cine stie, poate se pregateste o noua lege privind Camerele de Comert in urma regionalizarii si va veti trezi ca va fi una, numai una cu 8 fililae regionale si noua structura va fi de stat si membria obligatorie.
  Fiti atenti ma’, ce faceti, ca zilele voastre sunt numarate!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției