Dată fiind situația financiară precară, cu datorii către jucători și stafful tehnic, clubul UTA așteaptă salvarea de la cele mai bune produse ale sale din ultimele decenii. De la George Țucudean, care a plecat la Dinamo în 2010, Aradul și pepiniera sa fotbalistică, Atletico, nu a mai oferit talente precum cele care țin prima pagină a ziarelor. Iar banii pe actualul atacant al primei reprezentative i-a luat Sandu Ion, în calitate de proprietar al fotbalistului împrumtat la Campioana Provinciei de la Gloria.
Dennis Man este fotbalistul care a atras atenția inclusiv și specialiștilor UEFA.com. Aceștia l-au inclus pe arădeanul din Vladimirescu pe lista celor mai buni 50 de tineri din Europa, iar evoluțiile ulterioare ale fotbalistului au întărit acest statut. În plus, arădeanul a fost o „piesă” importantă în naționala de tineret ce merge după mulți ani la un turneu final european, așa că nu există săptămână să nu apară pețitori la curtea lui Gigi Becali.
Numai că patronul lui FCSB e conștient că are în mână o „perlă” și ține la prețul ei. Până acum, AS Roma i-ar fi oferit lui Gigi cei mai mulți bani, 13 milioane de euro, dar răspunsul a fost negativ. Omul de afaceri din Pipera vrea cel puțin 30 de milioane pe Man, sumă la care nu au ajuns nici celelalte grupări ofertante, Fenerbahce și Zenit Sankt Petersburg. Chiar la începutul acestei sătămâni au mai intrat în „horă” ale două grupări. Imense de această dată, ambele din Premiere League și participante în UEFA Champions League. Ca și Roma, de altfel.
Una dintre ele este antrenată de unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului. Conform presei engleze, Jose Mourinho l-ar dori pe Dennis Man la Manchester United, numai că are de bătut și concurența lui Tottenham. Mauricio Pochettino, antrenorul lui Spurs, și-ar fi trimis un scouter pentru a-l vedea la lucru pe jucătorul luat de la UTA în duelul dintre FCSB și Viitorul. Arădeanul nu a rupt gura târgului, dar a pus umărul la victoria prețioasă a echipei sale, care s-a apropiat la 3 puncte de liderul Ligii 1, CFR Cluj.
De ce e UTA direct interesată încă de soarta lui Man? Simplu, 11% dintr-o viitoare sumă de transfer trebuie să ajungă în conturile sale, ceea ce ar însemna depășirea tuturor problemelor de ordin financiar și mai mult decât atât, o atacare cu toate puterile a promovării în elită. Cheia e, însă, la Gigi Becali, care – probabil – așteaptă adevărata explozie a tânărului la „europenele” din vară, din Italia, acolo unde fiecare club serios de pe „Bătrânul Continent” va avea emisari.
Adi Petre se descurcă și el excelent în prima ligă daneză, la Esbjerg și ofertele ar putea veni oricând și pe adresa sa. Și în cazul său, UTA
și-a păstrat un procent de 15% dintr-un viitor transfer, însă și mai caldă e mutarea unui alt arădean în Bundesliga. Albert Stahl a trecut primele probe de joc la Borussia Dortmund, mai merge în Germania și în ianuarie, iar „Bătrâna Doamnă” e deschisă la negocieri pentru mijlocașul de bandă de 19 ani. Dortmund a trecut și ea de faza grupelor Champions League.
Până la urmă, într-un fotbal românesc ținut în viață artificial de autoritățile locale și televiziuni (la nivelul Ligii 1), UTA, prin pepiniera
Atletico, demonstrează că se poate și altfel.
Sudoarea a acoperit frunțile antre­norilor Cristi Păcurar și Francisc Tisza, Man, Petre și Stahl trecând prin mâna lor de la vârste fragede. Acum, „perlele” lor arădene sunt apreciate în fotbalul care contează.

Recomandările redacției