Un bulgar care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals, a fost depistat la frontieră. Acesta a declarat că a obţinut permisul de conducere în schimbul sumei de 250 de euro.

Luni după-masa, în jurul orei 17.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul bulgar D.I., în vârstă de 49 de ani, la volanul unei autoutilitare, marca MAN, înmatriculată în Bulgaria. La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere care purta însemnele unui document eliberat de autorităţile din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au continuat cercetările şi au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru a conduce autoutilitara în cauză. Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere de la persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în Bulgaria, în schimbul sumei de 250 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Recomandările redacției