„Perplex”, primul spectacol programat în sala mare a TCIS, după deschiderea stagiunii

0
225

Teatrul Clasic „Ioan Slavici”
anunță că „Perplex”, un spectacol catalogat ca fiind remarcabil, revine la Arad. Potrivit unui comunicat de presă al TCIS, ,,Perplex”de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu, este primul spectacol  programat la Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, după deschiderea noii stagiuni. „Producția reprezintă rezultatul unei fericite colaborări dintre un tânăr dramaturg, Marius von Mayenburg, unul dintre cei mai jucaţi autori dramatici contemporani germani și talentatul regizor Theodor Cristian Popescu, care a studiat în SUA și Canada și montează cu succes  pe scene din Târgu Mureş, Sibiu, Oradea, Timişoara, Iaşi, Ploieşti sau Bucureşti. De altfel, regizorul este  un fan  convins al scriitorului german, care ocupă un rol important în creația sa, lucru dovedit de numeroasele montări ale mai multor piese ale acestuia, în limbi diferite. Pe regizor l-a atras dintotdeauna creația  lui Mayenburg, pe care îl consideră  cameleonic  schimbându-și mereu  forma în funcţie de materialul pe care îl explorează, nefiind  un autor cu o semnătură stilistică recognoscibilă. În plus, colaborarea  dintre cei patru talentați  actori din distribuție, Cecilia Lucanu-Donat, Carmen Vlaga-Bogdan, Andrei Elek și  Alex Mărgineanu, coregrafia Andreei Gavriliu, precum  și scenografia modernă a lui Mihai Păcurar, cu o cromatică  vie și îndrăzneață  și costume de diferite identități culturale, întregesc efortul de echipă care conduce  la  o comedie de mare calitate, așa cum merită acest text dramaturgic important. Povestea de pe scenă, redată cu exuberanță și poftă de viață, de  Cecilia, Carmen, Andrei și Alex, este cea a unui cuplu  care  revine acasă din vacanţă şi a cărui existență este schimbată din temelii”, susțin reprezentanții TCIS. Spectacolul a fost catalogat de critici ca fiind vesel vizual, dar nu numai, cu subtilități de limbaj. „Încă din timpul repetiţiilor am ştiut că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate”, spune scenograful Mihai Păcurar, în caietul program.
De menționat că piesa a fost apreciată și de juriul celei de a XX-a ediții a Festivalului de Teatru Scurt Oradea. Asta, în condițiile în care Theodor-Cristian Popescu a obținut Premiul Special al Juriului pentru regia spectacolelor ,,Perplex”, de la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, ,,Panică”, al Teatrului Nottara Bucureşti și ,,Cancun” de la  Teatrul ,,Regina Maria” din Oradea. „De asemenea, pentru acest spectacol, în anul 2014, Mihai Păcurar a fost nominalizat la Premiul pentru cea mai bună scenografie. Spectacolul, care  este  nerecomandat persoanelor  cu vârsta mai mică de  16 ani, a fost  inclus și în repertoriul microstagiunii teatrului arădean la Bucureşti”, se mai arată în comunicat.
Iubitorii de teatru sunt astfel invitați, duminică, începând cu ora 19, unde altundeva decât la… Teatrul Clasic Ioan Slavici, pentru a se convinge că „Perplex” este un spectacol de calitate. Prețul unui  bilet este de 20 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari un bilet costă doar zece lei. De men­ționat că la acest spectacol sunt valabile și abonamentele.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.