Persoanele astmatice, ținte pentru coronavirus. Aceștia nu trebuie să-și oprească medicația

0
301

A fost demonstrat că noul virus, coronavirusul, este dăunător mai ales în cazul persoanelor care deja suferă de diferite afecțiuni. Cei mai vizați sunt cei cu probleme respiratorii, cardiovasculare,  ale plămânilor, cei diabetici, aceia care suferă cu probleme de greutate și nu numai. Chiar de aceea trebuie adus în atenția tuturor faptul că și cei astmatici sunt vizați iar acestora le este recomandat să nu își întrerupă tratamentul pentru astm sub nici o formă. 

Așadar, persoanele cu forme moderate și severe de astm au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus. De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție: distanțare fizică față de alte persoane, evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței, igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact, evitarea aglomerației.

De asemenea este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să nu își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic. Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament. O regulă strictă pentru ei este și aceea de a nu modifica schema terapeutică și să nu elimine sau adauge medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui medic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.