Sute de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile la început de an. Pentru a nu risca să piardă ocazia de a pleca la muncă peste hotare, arădenii interesaţi trebuie să se grăbească.
Aceştia vor pierde şansa de a ocupa locrurile de muncă puse la bătaie de angajatori străini dacă nu îşi vor trimite CV-urile până la data limită. Informaţii pot fi obţinute de pe portalul Eures, precum şi de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.
Din luna decembrie a anului trecut au fost înregistrate în reţeaua de ocupare Eures locuri de muncă în ţări precum: Spania, Danemarca, Norvegia şi Slovacia. O firmă din Slovacia caută tâmplari pe perioadă nedeterminată, iar angajatorul va asigura atât cazarea, cât şi masa. Pentru aceste posturi, persoanele interesate pot aplica până pe data de 31 ianuarie a acestui an.
Şomerii care vor să plece în Danemarca, ca lucrători în agricultură mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru aplica la aceste oferte. Şi asta pentru că data limită pentru aplicare este 8 ianua­rie 2013. Se caută câţiva zeci de lucrători pentru cules de căpşuni şi zmeură. Pentru a fi angajaţi, lucrătorii trebuie să fie flexibili în ceea ce priveşte programul de lucru şi să cunoască limba engleză la nivel mediu. Cei care au experienţă în munca în agricultură vor fi avantajaţi pentru selectare. Sezonul de recoltare este de circa patru luni: 15 mai-15 septembrie pentru căpşuni şi aproximativ 15 iunie-15 octombrie, pentru zmeură. Plata se face în funcţie de recoltă. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Selecţia se va desfăşura în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timişoara.
Tot în această perioadă se caută şi operatori CNC, pentru o companie din Norvegia. Se cere calificare în domeniu şi experienţă de minim cinci ani. Şi pentru această ofertă, şomerii interesaţi au la dispoziţie timp până la finalul acestei luni. Nu în ultimul rând, oferta cu cele mai multe locuri de muncă, aproape 1.200 a fost făcută de o companie din Spania. Este vorba de muncitori în agricultură, la culesul căpşunilor şi trebuie menţionat că, 1.000 de posturi sunt destinate numai femeilor. Astăzi este ultima zi în care se mai poate aplica pentru ocuparea acestor locuri de muncă. Bursa  va  fi  organizată  la Craiova, în perioada  9-11 ianuarie 2013. Pentru toate ofertele, mai multe detalii pot fi obţinute de la AJOFM.

Recomandările redacției