După ce Adriana a fost accidentată mortal pe trecea de pietoni în urmă cu puțin timp de o persoană în vârstă de 79 de ani, arădenii parcă încep să vadă tot mai mulți participanți la trafic cu vârste mult prea înaintate. 

Este cazul și unui bărbat care a fost văzut în zona unei piețe din Arad și care a stârnit controverse în mediul online. Acesta și-a făct cumoărăturile, apoi, cu ajutorul unui cadru a reușit să ajungă până în dreptul mașinii sale. Mai departe , după ce a reușit să renunțe la cadrul ce îl ajuta să umble, acesta s-a chinuit mai bine de 30 de secunde să se așeze pe scaunul șoferului. Imaginile au fost surprise de arădeanul Radu Ovidiu și postate în grupul de facebook AradTraffic. 

A durat doar câteva minute și restul membrilor au început să se arate revoltați despre întâmplarea aceasta. Din nefericire, partea cea mai rea acestor imagini este că astfel s-a aflat că foarte mulți au avut parte de intâmplări aproximativ asemănătoare. Oamenii consideră că este inconștință din partea bărbatului și că acesta nu ar trebui să aibă dreptul de a mai urca la volan din cauza vitezei de reacții scăzute sau chiar inexistente. Bătrânul se deplasa extrem de încet și oamenii consideră că acesta nu ar mai avea nici un drept să conducă pentru că poate să provoace oricând o nenorocire. 

Pe de altă parte, unii au încercat să îi ia apărarea și să pună problema și în alt fel: „Exista posibilitatea ca acel autoturism sa fie modificat in functie de nevoile persoanei cu dizabilități. Adica sistemul de frânare si accelerare sa fie la mână“, spunea Octavian. Totuși, i s-a răspuns negativ din partea unor persoane care se pare că l-au văzut pe bătrân de mai multe ori și cunosc situația autoturismului.

„Într-o țară normală, nu ca România, se trimite un chestionar de evaluare a capacității de conducere autovehicule (ex: scleroză multiplă) pe care persoana în cauză îl completează. Restul procedurii nu o cunosc!“, a completat Akos. 

După nenorocirile care se întâmplă, din păcate, la noi încă se mai acordă dreptul de a conduce chiar dacă mulți au o vârstă mult prea înaintată și ar necesita un control medical mai amănunțit. În urmă cu mai mulți ani, prin anul 2016, s-a discutat problema și s-a luat hotărârea ca cei ce au împlinit vârsta de 70 de ani să aibă un carnet de conducere cu termen de valabilitate mai scăzut decât cel normal și să efectueze un control medical. Ei bine, accidentele s-au întâmplat în continuare, unele dintre ele fiind chiar mortale, asta însemnând că acel control medical ar trebui făcut poate ceva mai amănunțit. 

 

Recomandările redacției