Starea de urgență a reușit să lase foarte mulți români fără locuri de muncă, aceștia neavând posibilitatea de a-și face treaba de acasă. Mai multe fabrici s-au închis pentru moment și oamenii beneficiază de șomaj tehnic. Pe lângă cei care să spunem că încă mai au un venit, fie acesta și foarte mic, mai există o altă categorie de persoane care nu au aproape nimic. Aici îi includem pe cei de peste 65 de ani care reușeau să-și câștige banii din vânzarea alimentelor proprii prin piețe. 

Este cazul și unui bărbat din Vinga, județul Arad care, trecut de vârsta de 65 de ani nu mai are cum să ajungă în piață ca să câștige și el câțiva bani. Conform Ordonanței Militare numărul 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00
2 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat. Circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, dacă aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei.

Din vorbele bătrânului, surprins într-un clip video care a ajuns în mediul online, aflăm faptul că acesta nu ar avea pensie, așa că vinde cu câte un leu legătura de ceapă. Pe lângă, acesta mai are și alte produse puse la vânzare precum cartofi, usturoi, varză. El stă deocamdată pe marginea drumului, dar oamenii nu prea opresc ca să cumpere, așa că, fiindu-i imposibil să ajungă în piață, vânzarea îi merge foarte rău. 

Din nefericire nu este singurul caz de acest gen. Cu siguranță, mulți alți bătrâni care își câștigă existența din vânzarea legume crescute în grădinile  proprii, trec acum prim momente foarte dificile, mai ales dacă aceștia nu au copiii aproape ca să fie susținuți. Deocamdată însă, toate aceste măsuri au fost luate pentru siguranța lor și acest lucru probabil nu se va schimba pe toată perioada stării de urgență. 

https://www.facebook.com/CJArad/videos/10218531557934882/

 

Recomandările redacției