OLYMPUS DIGITAL CAMERAPersoanele defavorizate din judeţul Arad vor primi, şi în acest an, ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, pe lângă alimentele de bază, pe lista produselor, regăsindu-se conserve de carne de porc, miere şi zacuscă.
Conform unui comunicat de presă remis, ieri, de Consiliul Judeţean Arad, în perioada imediat următoare va fi reluat „Planul anual european de furnizare ajutoare alimentare, provenind din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor celor mai defavorizate din Romania”.
La nivelul judeţului Arad vor fi distribuite 717,825 tone făină, 391,116 tone mălai, 26,85 tone paste, 242,19 tone ulei, 42,96 tone roşii în suc propriu, 22,608 tone zacuscă, 16,11 tone conserve carne porc, 13,447 tone miere şi 127,148 tone zahăr.
Se estimează că numărul total al persoanelor ce vor primi alimente în judeţul Arad va ajunge la 45.000.
Administratorul public al judeţului Arad, Cristian Drăgan, a precizat că, la nivelul judeţului se refac listele cu persoanele beneficiare, în con­formitate cu prevederile HG nr. 950/2012. Beneficiarii acestor ajutoare trimise de Uniunea Europeană în cadrul programului PEAD 2013 sunt familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii sistemului public de pensii cu venituri sub 400 lei, şomerii, beneficiarii unor legi speciale (veterani, deportaţi, deţinuţi politici, etc).
O persoană beneficiază de ajutor – produse alimentare – o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus.
„Dorim ca prin mijloacele de care dispunem, inclusiv spaţiul de depozitare din cadrul Aeropor­tului Arad, să venim în întâm­pinarea categoriilor de cetăţeni care beneficiază de aceste ajutoare europene. La începutul lunii septembrie vom începe să primim produsele, şi ulterior să le distribuim primăriilor”, a mai afirmat Cristian Drăgan.
Ajutoarele europene vor fi distribuite de angajaţii primăriilor, aceste instituţii având în evidenţă persoanele care pot beneficia de programul social.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției