Pescuitul sportiv pe iazurile de la Bocsig

0
723

La Bocsig, se poate găsi o baltă îngrijită, înconjurată de stuf pe unele părți ale malurilor și cu copaci pe mal. Se poate pescui cu un număr maxim de două bețe, cantitatea maximă de pește ce poate fi reținută este 3 kilograme.
Bălțile de la Bocsig sunt în număr de trei, situate pe partea dreaptă a Drumului Național 79A, la aproximativ 4 kilometri de Ineu spre Sebiș până la intrarea în localitatea Bocsig pe partea dreaptă.
Tarifele pentru pescuit, ziua sunt 30.00 lei, noaptea – 30.00 lei, adică pentru 12 h, iar pentru 24 h – 60.00 lei.
Cele trei bălți se află pe marginea drumului Deva-Arad la ieșirea din localitatea Bocsig către Ineu, aproximativ la 4 Km de Ineu. Accesul se face din DN pe partea dreaptă, ieșirea este vizibilă. Specii care se găsesc la balta mijlocie sunt crap românesc și oglindă (maxim 2 kg – dimensiunea), caras și somn african, iar în balta cea mare sunt și crapi până la 8-10 kg.
Momeli: viermi, râme negre și roșii, mămăligă etc… La boilesuri și porumb nu prea prinde deoarece apa este tulbure în permanență.
Se poate pescui și noaptea, dacă stați și o noapte se plătește 60 lei. De exemplu, vineri pe zi + noapte + sâmbătă pe zi = 60 lei. Cantitatea maximă care se poate reține – 2 pești de „căciulă“ pe zi. Speciile de pești existenți sunt caras, crap, somn, babușcă, oblete.
(G.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.