Aradul este în pericol de pestă porcină, întrucât în județul vecin – Bihor, nu sunt doar cazuri de infectare, ci focare care se extind. Autoritățile au pregătit un plan de măsuri în caz că în județul nostru vor apărea focare de pestă porcină africană.

Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, împreună cu comisarul şef de poliţie, Nicolae Bătrîn, adjunct al șefului IPJ Arad și directorul DSVSA Arad, Viorel Agud au fost prezenți la o întâlnire pe această temă, organizată la Primăria Moneasa, de curând. Aici au fost prezenți reprezentanți ai mai multor unități administrativ teritoriale din zona limitrofă cu a județului Bihor, șefi de post și medici veterinari. Rolul acestei întâlniri a fost conștientizarea factorilor locali în legătură cu pericolul pestei porcine africane și relevarea consecințelor apariției unui astfel de focar pe teritoriul județului.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre implementarea măsurilor stabilite în Comitetul Local de Combatere a Bolilor. Noi măsuri suplimentare, vizează informarea cetățenilor cu privire la restricția culegerii de ciuperci și distribuirea de pliante informative.

Conducerea Prefecturii solicită instituțiilor să se implice în activitățile preventive privind pesta porcină, respectiv în acțiunile de conștientizare a populației în această privință.

„Pesta porcină africană constituie un pericol real, iar evitarea proliferării ei pe teritoriul județului nostru constituie o preocupare reală în ce ne privește. prin această întâlnire, consider că s-a mai făcut un pas important în privința stabilirii activităților preventive de care este nevoie pentru a ne situa în afara oricărui pericol”, susține Florentina Horgea, prefectul județului Arad.

 

Recomandările redacției