Peste 1.000 de firme arădene au primit 9,5 milioane de lei de la stat, pentru angajații scoși în șomaj tehnic

0
793

Peste 30 de mii de arădeni sunt în șomaj tehnic, iar legislația privind plata acestora este acum cu semne de întrebare. Este posibil să apară schimbări, după ultimele informații venite de la nivel central.

De curând, s-au făcut plăți de la stat pentru peste 1.000 de firme arădene, care și-au scos angajații în șomaj, din cauza crizei provocate de COVID-19.

Peste 9,5 milioane de lei au ajuns în conturile societăților comerciale arădene pentru plata șomajului tehnic al angajaților – au anunțat autoritățile arădene.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad a virat la finele săptămânii, a doua tranșă de bani destinată plății șomajului tehnic al angajaților societăților comerciale care au depus solicitări pentru suspendarea temporară a contractelor individuale de muncă pentru anumiți angajați, în contextul epidemiologic generat de infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2, potrivit  Codului muncii, în baza Ordonanței Guvernului României nr. 30/2020, modificată prin OUG 32/2020.

Suma totală pe care AJOFM Arad a virat-o societăților comerciale arădene, în două tranșe, prima săptămâna trecută, iar cea de-a doua, vineri, din fonduri primite de la Guvernul României, este de 9.550.000 de lei. Această sumă acoperă necesarul aferent lunii martie, în care 1.043 de societăți comerciale din Arad au depus documentele necesare acordării șomajului tehnic pentru 16.200 de angajați“, a susținut conducerea AJOFM Arad, reprezentată de directorul Marinel Henteș.

Reprezentanții Guvernului au anunțat că bugetarii nu mai intra în șomaj tehnic, întrucât, starea de urgență s-ar putea încheia. Ca atare, statul nu-și asumă plăți pentru funcționari.

De menționat că, în unele zone din țară sunt probleme cu plata șomajului tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.