La nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 2.467 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar, după cum urmează: 2031 de cereri pentru copii aparţinând circumscriptiei şcolare şi 436 de cereri ale copiilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie. Menţionăm că 72 de cereri au fost introduse online de către părinţi şi au fost preluate de către unitatea de învăţământ.
Precizăm că în unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Arad mai sunt 1.256 de locuri libere. Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie 2017, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 – 13.00 (sâmbătă) la sediul unităţilor de învăţământ.
În zilele de 22 și 23 martie 2017, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie 2017. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 aprilie. În perioada 7 – 13 aprilie 2017, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
Unităţile şcolare vor continua înscrierile în învăţământul primar şi după încheierea perioadei de înscriere pentru cazuri speciale, ex. familii întoarse din străinătate, familii care îşi stabilesc domiciliul în judeţul Arad.
„Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 482 de preşcolari care vor împlini 6 ani după 31 august 2017, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018. Dintre aceştia 447 de preşcolari au primit aviz favorabil de înscriere“, ne-a declarat Laura Nădăban, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
(A.C.)

Recomandările redacției