Având în vedere prevederile art. 4, alin (4). lit. (c) ale Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății Nr. 5487/1494/2020 referitoare la faptul că Direcțiile de Sănatate Publică calculează săptămânal rata incidenței cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte și pune rezultatele la dispoziția Inspectoratelor Școlare Județene, Direcția de Sănătate Publică Arad a transmis rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pe localități (UAT) la data de 12.10.2020.
În funcție de acest indice au fost stabilite scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad.
„Conform scenariului verde își desfășoară activitatea 258 de unități școlare. În scenariul galben își desfășoară activitatea 185 de unități școlare iar scenariul roșu cuprinde 4 unități școlare. Datorită apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, 50 de formațiuni de studiu (grupe sau clase) cuprinzând 1.360 de elevi de la diferite unități de învățământ funcționează conform scenariului roșu”, precizează inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. Marius Sorin Göndör.
 

Recomandările redacției