inscrieriÎn doar nouă zile de la debutul înscri­erilor, un număr de 1.760 de cereri au fost depuse pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I la nivelul judeţului Arad. Dintre acestea, 220 au fost înscrieri în clasa I, iar 1540 copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare. Numărul este relativ mare, dacă luăm în considerare faptul că din re­giunea din care facem parte doar judeţul Timiş ne depăşeşte, având înscrişi până în prezent 2.782 de copii. Judeţul Hunedoara înregistrează 1.418, în timp ce Caransebeşul are doar 695 de copii înscrişi.
La nivel naţional au fost înregistrate până acum 79.047 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime, în toată ţara, fără situaţii speciale în materie de funcţionare a aplicaţiei informatice.
Pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. „Părinţii trebuie să pre­zinte, cu această ocazie, copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului şi, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psiho­somatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I. Acest act justificator este necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, respectiv 7 ani, după 31 august 2013“, susţin reprezentanţii ISJ Arad.
Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00, şi sâmbăta, între orele 08.00 – 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.
Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 se desfăşoară în perioada 2-22 aprilie. Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a ISJ. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi pu­blică în data de 24 mai.

Recomandările redacției