Peste 10.600 de doze de vaccin administrate în trei luni în cadrul Spitalului Județean

0
311

Mai mult de 10.600 de doze de vaccin anti-covid-19,  au fost utilizate în trei luni de zile la centrele de vaccinare amenajate în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Asistența medicală a fost realizată, prin rotație, de către personalul spitalului. 

 ”În prima etapă de vaccinare am pus la dispoziția personalului medical de pe raza județului Arad patru centre de vaccinare. De la debutul celei de-a doua etape și până ieri, la nivelul spitalului, vaccinarea s-a efectuat în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth, din Grădiște, unde au funcționat două cabinete. Deoarece autoritățile locale au amenajat centre de vaccinare pe raza municipiului noi am închis ieri acest centru, iar în acel spațiu vor funcționa cabinetele de pneumologie și endoscopie bronșică destinate consulturilor în regim de ambulatoriu pentru pacienții post-COVID-19 respectiv non-COVID-19. Medicul Lenuța Timiș a fost coordonatorul centrelor de vaccinare, din spital, care împreună cu medici și asistente de pe diferite secții ale spitalului au asigurat buna desfășurare a activității precum și monitorizarea post vaccin. Echipamentele medicale și materialele sanitare necesare procesului de vaccinare au fost puse la dispoziție de spital. Le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse”, a declarat Florina Ionescu, managerul interimar SCJU Arad. 

A doua etapă de vaccinare include populația cu grad de risc ridicat– adulții cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice – indiferent de vârstă, persoanele încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate. 

”Au fost trei luni de zile în care s-a muncit la foc continuu, 12 ore pe zi. În a doua etapă de vaccinare am avut, în mare parte, cetățeni cu patologii cronice, de la boli rare până la pacienți dializați, pacienți oncologici și chiar cinci pacienți care erau deja pregătiți pentru procedura de transplant. Le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat deoarece împreună am reușit să folosim toate dozele primite – 10.660, fără să risipim, iar persoanele vaccinate nu au avut reacții adverse. Încurajez populația să apeleze cu încredere la centrele de vaccinare fiind o măsură care poate duce la scăderea agresivității acestei boli”, e explicat dr. Lenuța Timiș, medic epidemiolog SCJU Arad. 

Centrul de vaccinare din strada Stephan Ludwig Roth s-a închis ieri, 31 martie. Pe parcursul primei etape de vaccinare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au fost amenajate patru centre de vaccinare: în incinta clădirii principale din strada Andrenyi Karoly, în incinta clădirii din Piața Mihai Viteazu (fostul Spital Municipal), la Policlinica Dacia din Bulevardul Revoluției și în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.