Peste 10 milioane de lei, alocați de CJA, Spitalului Județean: banii sunt pentru echipamente și medicamente

0
470

Spitalul Județean are asigurat necesarul de echipamente și materiale pentru protecție împotriva COVID-19, întrucât administrația județeană a făcut alocări substanțiale, chiar în ședința de vineri, 4 aprilie. Practic, pentru o perioadă, în spital sunt asigurate cele necesare pentru combaterea noului coronavirus.

Așadar, Consiliul Județean Arad a alocat încă 10,195 milioane lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Din aceste fonduri, circa șase milioane de lei sunt pentru materiale de protecție necesare prevenirii COVID-19, de la furnizorul național Unifarm. Acest furnizor este cel de la care este achziționat unul dintre aparatele de testare pentru SARS-CoV-2.

O sumă de 2,39 milioane lei este destinată pentru tratarea COVID-19, din acești bani fiind făcute achiziții constând în medicamente.

Un milion lei este pentru reactivii necesari achiziționării testelor specifice pentru COVID-19, iar alți peste 600.000 de lei sunt pentru materiale sanitare și alte cheștuieli de combatere a COVID-19.

Cu această sumă, Consiliul Județean Arad a alocat doar anul acesta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad 26,3 milioane lei, adică peste 5,2 milioane euro. Potrivit informării Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, necesarul de materiale și echipamente pentru o lună de zile este de 10 milioane de lei“, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

ecesarul de materiale și echipamente pentru o lună de zile este de 10 milioane de lei.

De asemenea, potrivit reprezentanților Consiliul Județean Arad, cei 2,39 milioane lei destinați medicamentelor folosite împotriva COVID-19 ar urma să asigure un stoc. Sunt medicamente revăzute în protocolul național avizat zilele trecute la București, tratament folosit mai întâi în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.