Peste 100 de accidente de muncă au ajuns în atenția Casei Județene de Pensii (CJP) Arad, anul trecut. În majoritatea cazurilor, angajații firmelor au rămas cu incapacitate temporară de muncă.

Potrivit CJP Arad, în 2018 au fost înregistrate 131 de accidente de serviciu, dintre care, 101 soldate cu incapacitate temporară de muncă și un caz, în care persoana accidentată a rămas invalidă. În 11 cazuri de accidente, persoanele implicate și-au pierdut viața.

Din numărul total al accidentelor de muncă, 39 au fost accidente de traseu. Casa de Pensii a a avizat și un număr de 206 concedii medicale.

La începutul acestui an, potrivit CJP erau în plată 194 de dosare de pensie ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională. „În cadrul activității de prevenire a accidentelor de muncă și bolilor profesionale, în scopul îmbunătățirii activității privind securitatea și sănătatea la locul de muncă au avut loc vizite și s-au întocmit 65 de tablouri de prevenire a accidentelor de muncă. În decursul anului trecut au avut loc patru sesiuni de comunicare cu angajatorii, în colaborare cu Inspecția Muncii și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură. Au mai fost colaborări cu Casa Județeană de Sănătate, Direcția de Sănătate și Spitalul Clinic Județean de Urgență“, a susținut Mihaela Vasil, directorul Casei Județene de Pensii Arad.

Recomandările redacției