În perioada următoare, Jandarmeria Arad a dispus suplimentarea efectivelor în toate locațiile unde vor avea loc manifestări cultural artistice dedicate Zilei Naționale a României.

În acest context ne vom concentra eforturile pentru a oferi siguranță și confort cetățenilor care vor participa la aceste manifestări.

Astfel, peste 100 de jandarmi alături de polițiști și pompieri, vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în locațiile unde se vor desfășura manifestări cultural artistice atât din municipiu cât și în județul Arad, organizate în spațiul public și la care se preconizează participarea unui număr mare de persoane.

Prin măsurile pe care le-am luat suntem pregătiți să intervenim în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor indiferent dacă aceștia se află într-o situație de risc sau într-o situație de urgență.

În această perioadă vom avea o prezență activă în zonele în care se organizează manifestări comemorative, cultural artistice sau competiții sportive, în piețe, târguri, sau în alte zone de interes operativ aflate în zona de responsabilitate.

Joi, 1 Decembrie Jandarmeria Arad va participa la festivitățile organizate de Ziua Națională a României: în Parcul Eminescu și Cimitirul Eternitatea.

La festivitățile militare organizate pe traseul Bulevardul Revoluției, Teatrul de Stat – strada Nicolae Grigorescu, Jandarmeria Arad va defila alături de celelalte structuri cu un pluton compus din 19 cadre militare, dar și cu tehnică auto din dotare: 2 A.T.V.-uri și 6 autospeciale folosite de jandarmii arădeni pe timpul misiunilor de asigurare, menținere și restabilire a ordinii publice in zona de competență.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor prezenți la manifestările care se vor desfășura în zona de responsabilitate, le recomandăm acestora să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțelor de ordine, să respecte indicațiile organizatorilor, dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să apeleze cu încredere numărul unic de urgență 112 sau să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere.

Mulțumim pe această cale pentru încrederea acordată și suntem convinși că prin cooperare și dialog totul va funcționa așa cum trebuie.

Cu ocazia Zilei Naționale a României Jandarmeria Arad va urează: La mulți ani România! La mulți ani, români!

Recomandările redacției