Peste 100 de liceeni au lipsit de la Bac, unul a fost prins cu ,,copiuța”

0
295

Prima proba a examenului de Bacalaureat s-a  încheiat azi pentru elevii arădeni.  La examen au fost prezenți 2401 de candidați (84,54% din totalul candidaților înscriși).  2238 candidați din promoția curentă, respectiv 163 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat  în 27 centre iar  141 candidați nu s-au prezentat.  

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un  candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Reamintim că celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar :  29 iunie -proba obligatorie a profilului, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării  iar în 1 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise, ne informează Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.