Peste 100 de migranți descoperiți la frontieră în câteva zile, dintre care 15 doar în ultimele ore

0
142

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și  Nădlac II, județul Arad, au depistat marți cincisprezece cetăţeni din Bangladesh, India şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.  Reamintim că doar cu o zi înainte au fost depistați alți  35 de cetățeni străini ce doreau să treacă fraudulos vama, iar la sfârșitul săptămânii trecute alte câteva zeci de persoane au fost prinse la punctele de trecere a frontierei.

 Astfel, în data de 05.10.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei de motor, pe ruta România-Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

 Acțiuni asemănătoare au avut loc ieri la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni români. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau piese auto și autoturisme pentru societăți din Germania și Italia.

 Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate și în autoturismele de pe platforma semiremorcii, unsprezece  persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, India și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, solicitanți de azil în România. 

    În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.