P oliţiștii din statul mexican Jalisco au raportat, miecuri (11 septembrie), la finalul operaţiunilor de excavare a unei gropi comune, că au găsit în total 119 saci cu rămășiţe umane în ei, scrie Click.
Din 3 septembrie, când au fost extrași primii trei saci cu cadavre, experții au demarat lucrări de excavare la peste 10 metri adâncime, potrivit Parchetului General al Statului Jalisco.
Doar în ultimele trei zile, specialiștii Institutului Medico-Legal au scos din groapă 44 de saci, 14 dintre aceștia chiar în ziua în care s-au încheiat săpăturile.
Groapa a fost descoperită în urma unui denunț și se află într-o pădure din Zapopan, o localitate din Guadalajera, potrivit stirileprotv.ro.
Cadavrele urmează să fie numărate
Numărul cadavrelor din cei 119 saci încă nu au putut fi stabiliți de legiști.
Neoficial, coordonatorul Cabinetului de Securitate din Jalisco, Macedonio Tamez, a spus presei că au fost numărate cel puțin șapte cadavre complete, 13 incomplete și două capete umane separate de corp. În Jilasco s-au descoperit, anul acesta, 15 gropi comune cu cel puțin 107 cadavre. În acest stat, are cea mai mare prezență Cartelul Jalisco Nueva Generacion, condus de Nmesio Oseguera Cervantes, cunoscut în lumea interlopă ca „El Mencho”, grupare considerată ca fiind cea mai importantă organizație criminală din țară.

Recomandările redacției