actiuneLegalitatea transporturilor de deşeuri, materiale feroase şi neferoase a fost ve­rificată la Arad de poliţişti potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poli- ţiilor Rutiere Europene şi în cadrul campa­niei preventive „TRUCK & BUS”. Timp de trei ore, zeci de şoferi au fost traşi pe dreapta şi le-au fost verificate documentele.
„În acest sens, poliţiştii au  acţionat pentru combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor rutiere de către conducă- torii auto care execută transporturi comerciale de mărfuri, inclusiv cele periculoase pe rute interne si internaţionale, respectiv combaterea încăl­cării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducă­torii autovehiculelor destinate transportului public de persoane”, a pre­- cizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
La acţiune au participa poliţişti  din cadrul Serviciului Rutier, Biroul D.N.E, Serviciului Investigaţii Fraude Arad, anga­jaţi din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier Arad, Consiliului Judeţean Arad, Direcţia Administraţie Publică, Serviciul Autoritatea Judeţeană de Transport şi din cadrul Registrului Auto Român.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţio­nale de 32.675 lei. În plus, cinci conducători auto au rămas fără permise de conducere iar trei fără certificatele de înmatriculare.

Recomandările redacției