Pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice ale orașului nostru, polițiștii arădeni au fost obligați să sancționeze peste 1000 de șoferi în această primă jumătate a anului.

Peste 83 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea indicatoarelor cu semnificația „Oprirea Interzisă” de către polițiștii locali – un exemplu relevant este zona Pârneava, mai exact, pe strada Andrenyi Karoly, unde au fost identificați conducători auto care din diverse motive nu au respectat normele de circulație rutieră. Unii dintre aceștia nefiind din municipiu, fie nu au observat indicatorul, fie l-au ignorat cu desăvârșire, fie s-au grăbit să ajungă la Spitalul Județean aflat în apropiere.

De menționat faptul că pe strada Andrenyi Karoly se află și Serviciul de Ambulanță Județean Arad, ceea ce impune necesitatea eliberării căilor de acces destinate intrării – ieșirii autospecialelor.

Scopul acțiunilor polițiștilor locali nu-l reprezintă aplicarea unui număr cât mai mare de amenzi ci disciplinarea conducătorilor auto și fluidizarea traficului rutier în zona respectivă, ținând cont de faptul că vorbim despre o unitate sanitară de interes public la nivel județean.

În aceeași zonă s-au aplicat peste 30 de amenzi pentru staționare neregulamentară, conducătorilor auto indisciplinați, totodată fiindu-le ridicate autovehiculele și eliberată partea carosabilă.

Datorită fluxului mare de autovehicule și a lipsei locurilor de parcare în cartierul Vlaicu, au fost identificați și amendați 44 de conducători auto pentru că au oprit neregulamentar și au îngreunat traficul rutier în zonă.

Pe Bulevardul Revoluției s-au înregistrat cei mai mulți conducători auto care sfidează regulile de circulație, punându-se în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți în trafic. În acest context au fost amendați 233 de conducători auto după cum urmează: 169 de amenzi pentru oprire neregulamentară, 32 de amenzi pentru staționare neregulamentară, 20 de sancțiuni pentru „Blocare Cale Acces” și peste 12 amenzi aplicate pentru staționare pe locuri rezervate persoanelor cu handicap.

O problemă des întâlnită ca șofer auto, o reprezintă faptul că, în momentul în care doresc să virez dreapta, pe strada Ștefan Augustin Doinaș, venind dinspre strada Crișan, găsesc mai multe autovehicule oprite pe banda de circulație care îngreunează traficul rutier în zonă, ceea ce se reflectă în numărul considerabil de procese verbale întocmite la fața locului.

Nici sancțiunile contravenționale aplicate celor care și-au parcat autoturismul pe pista de biciclete de pe strada Episcopiei, nu au fost tocmai puține: au fost amendați 27 de conducători auto care au oprit pe pista de biciclete iar 7 care au staționat pe aceasta.

Conducătorii auto sunt atenționați ca pe viitor să fie mai atenți în ceea ce privește oprirea, respectiv staționarea în stațiile de autobuz și să nu confunde stația destinată mijloacelor de transport în comun cu parcarea publică. Ignoranța și lipsa bunului simț costă mult. Sfidarea celor ce își parchează autovehiculul în stația de autobuz aduce la neplăcerea de a se alege cu o sancțiune contravențională care a ajuns în ultima perioadă la un număr de peste 80 de sancțiuni contravenționale.

Cartierul Vlaicu, strada Hațeg, o stradă intens circulată unde conducătorii auto mai obișnuiesc să „șofeze și din amintiri”, pătrund fără nici o reținere pe sectorul de drum la începutul căruia se află instalat la loc vizibil, indicatorul „Acces Interzis”. Neatenția, indiferența, graba sau pur și simplu dragul de a o lua „pe scurtătură”, se taxează. Astfel au ajuns polițiștii locali să întocmească 20 de procese verbale de la începutul anului până în prezent.

Recomandările redacției