Aradul a primit peste 12 milioane de lei au ajuns la arădeni, sprijin din partea Guvernului pentru a compensa efectele pandemiei asupra economiei locale. Asta au anunțat reprezentanții Consoliului Județean Arad. Parte din bani vor ajunge la peste 16 mii de arădeni care sunt în șomaj tehnic. Alocări financiare s-au făcut și pentru persoanele frizeci autorizate.

Peste 9,5 milioane de lei au ajuns în conturile societăților comerciale arădene pentru plata șomajului tehnic al angajaților pentru luna martie – 1043 de societăți comerciale, 16.200 de angajați. Peste 3,1 milioane de lei au fost virate pentru 1684 persoane fizice autorizate din Arad. Avem nevoie de solidaritate pentru a-i ajuta pe cei afectaţi, de responsabilitate pentru a depăşi mai repede pandemia şi pentru a ne întoarce la muncă, la viaţa noastră obişnuită“, au susținut reprezentanții Consiliului Județean.

Consiliul Județean Arad a alocat, anul acesta, 34,5 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, echipamente de protecție, reactivi și alte materiale sanitare necesare funcționării în condiții optime a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Această sumă include și fondurile alocate pentru achiziționarea de echipamente de protecție și materiale sanitare, necesare în perioada pandemiei COVID-19 precum și asigurarea cazării și hranei personalului medical.

Recomandările redacției