impoziteArădenii care nu şi-au achitat ta­xele şi impozitele locale o mai pot face, până în 31 martie, dată până la care persoanele fizice mai pot beneficia de reducerea de 5 la sută, care se aplică în cazul impozitelor pe clădiri şi terenuri.
Pavel Neamţiu, director executiv al Direcţiei Fiscale Arad, a precizat că până acum s-au încasat 16.250.400 lei din taxele şi impozitele locale 2014. „Situaţia încasărilor este mai bună în cazul persoanelor fizice şi mai puţin bună în cazul persoanelor juridice. De obicei, după experienţa din anii anteriori, persoanele juridice achită impozitele şi taxele locale cu câteva zile înainte de scadenţă”, a precizat Pavel Neamţiu.
Încasările de până acum repre­zintă un procent de 14,85 la sută din totalul sumelor datorate de contri­bua­bili bugetului local. În ceea ce priveşte persoanele fizice, procentul celor care şi-au achitat impozitele pe terenuri este de 26,56 la sută, iar procentul celor care au achitat impozitele pe clădiri este de 30,98 la sută.
În cadrul persoanelor juridice, impozitele şi taxele locale în ceea ce priveşte clădirile au fost încasate în proporţie de 4,61 la sută.
Contribuabilii persoane fizice care doresc să beneficieze de reducerea de 5 la sută la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri o pot face până în 31 martie, inclusiv.
Plata se poate face la casieriile de la sediul Direcției Venituri pe str. Mucius Scaevola nr. 11, la sediul Pri­mă­riei (Bd. Revolutiei nr. 75, casieria din incinta Palalatului Cenad), şi la sediul din Piaţa Fortuna. Plăţile se pot face de luni până joi, între orele 8.00-18.00 şi vinerea între orele 8.00-16.00.
Serviciul de încasare impozite și taxe locale este disponibil și la ofi­ciile poștale.

Recomandările redacției