Peste 16 tone de haine vechi, depistate la vama

0
223

     Marți  31.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în îmbrăcăminte uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

   Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu   16.320 de kilograme de deșeuri constând în îmbrăcăminte uzată, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de îmbrăcăminte uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.320 de kilograme de deşeuri.

      În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.