Peste 1600 de vaccinați și o singură reacție adversă în tot județul Arad

0
396

De la ultima raportare, nu a fost semnalat niciun deces, iar 27 de persoane s-au infectat cu Sars-Cov-2 pe teritoriul județului Arad. Numărul persoanelor care s-au vindecat este de 92.

O incidență de peste 1,5/1000 de locuitori

În prezent, există un total de 711 cazuri active pe teritoriul județului nostru. 151 persoane sunt internate în spital, 560 sunt în izolare la domiciliu și 2463 sunt în carantină.

Dintre cele 27 de noi infectări, 15 sunt în municipiul Arad, unde avem un total de 387 de cazuri active și o incidență de 2,42 la mia de locuitori.

Alte cazuri de noi infectări sunt în localitățile: Vladimirescu- 3, Apateu- 2, Chișineu Criș, Sântana, Sebiș, Craiva, Frumușeni, Livada, Zerind.

O incidența de peste 3/1000 de locuitori a fost între cele două raportări doar în Hălmăgel (3,52) și Hălmagiu (3,09).

Incidența la nivelul județului Arad este de 1,63/1000 de locuitori, deci peste 1,5/1000 de locuitori.

O singură reacție adversă

Conform datelor furnizate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad,  în perioada 04.01.2021 (data de început a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 în Județul Arad) – 10.01.2021 au fost vaccinate 1640 de persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech, în șase centre de vaccinare aferente etapei I, aprobate prin hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad. A fost înregistrată o singură reacție adversă ușoară (cefalee).

Reamintim că, pentru facilitarea programării tuturor categoriilor de persoane prioritizate a fi vaccinate împotriva COVID-19 în etapa I, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere. Astfel, înscrierile se pot realiza de către personalul medical direct în platforma online creată în acest sens (la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/harta/, buton „Programează-te”) sau prin apelarea call-centerului Direcției de Sănătate Publică Arad, operaționalizat de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Numărul de telefon al call-centerului pentru Județul Arad este 0214144457, apelabil zilnic între orele 8:00 și 20:00 (inclusiv sâmbăta și duminica).

Alte detalii

 „Pentru cadrele medicale care optează să se programeze prin call-center, recomandăm a se respecta arondarea cabinetelor medicale pe centrele de vaccinare existente (în baza criteriului geografic), realizată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, disponibilă pe pagina de internet a instituției, http://www.dsparad.ro/ începând cu data de 6  ianuarie și comunicată prin e-mail către colegiile profesionale ale cadrelor medicale din Arad sau direct către adresele cabinetelor medicale. De asemenea, atragem atenția asupra faptului că programarea prin call-center se poate face doar de cadrul medical titular al codului de parafă, atât pentru persoana acestuia cât și pentru personalul medical aflat în subordine (de exemplu asistenții medicali)”, se arată în comunicatl remis de Instituția Prefectului Județului Arad.

 

 

       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.