De la jumătatea lunii octombrie și până la finele lunii trecute, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a plătit avansul la plata pe suprafață, pentru cererile depuse în campania 2018. Peste 18.000 de fermieri arădeni au beneficiat de subvenții pe su­prafață – avans, în campania pentru acest an.
Reamintim că, între 16 octombrie și 30 noiembrie APIA efectuează plăți în avans de până la 70 % în cazul plăților directe, în conformitate cu Regulamentul (UE) al Parlamentului European și al Consiliului, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării. „Au beneficiat de avans aferent cererilor unice de plata depuse în campania 2018, un număr de 18.037 de fermieri, dintr-un total de 21.348 cereri depuse. Suma totală acordată de CJ APIA Arad cu titlu de avans ridicându-se la 37.889.047 de euro“, a susținut Alexandru Borcea, purtător de cuvânt al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Arad.
La nivel de țară, APIA a plătit avans pentru cei 727.257 fermieri eligibili la plată, cu un total de peste 1.06 miliarde de euro.
Plățile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană.
Vizavi de controalele făcute pentru solici­tările de plată pe suprafață, la nivelul județului nostrum s-au verificat peste 76.000 de hectare. Pentru cazurile în care s-au depistat nereguli urmează să fie stabilite sancțiuni.

Recomandările redacției