Peste 2.000 de oferte de muncă sunt anunțate de AJOFM Arad, pentru această perioadă

0
634

În fiecare lună, zeci de arădeni se adresează reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), fie pentru căutarea unui job, fie pentru a cere ajutor de șomaj. Potrivit datelor provenite de la agenția de șomaj, în prezent sunt vacante peste 2.100 de oferte de angajare.

În decursul anului precedent, mai mult de 5.700 de arădeni au solicitat asistență de la AJOFM.

Vorbim de cei care au cerut înscrierea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui serviciu, pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, precum și pentru includerea în diferite măsuri stimulative pe piața muncii. De asemenea, în zece luni ale anului trecut, direct prin agenția de șomaj arădeană și-au găsit un job, un număr de 2.500 de persoane. Conform datelor provenite de la AJOFM, din cei aproape 2.500 de încadrați în muncă, un număr de 965 au fost femei.

Trebuie spus că, s-a reușit găsirea de job-uri pentru persoane fără pregătire sau doar cu pregătire primară – o categorie de șomeri care, de obicei își găsesc cu dificultate un serviciu. Faptul că nu au carte este de obicei o mare piedică în angajarea multora dintre șomerii din mediul rural. Însă, cu toate că nu au decât pregătire minimă, mulți șomeri au reușit să se angajeze, întrucât au beneficiat de suport în acest sens, prin AJOFM.

Revenind la lista actuală cu locurile de muncă, cele mai multe dintre acestea sunt pentru posturi de: agenți de securitate, ambalatori, asistenți medicali, confecționeri cablaje, confecționeri volane, electricieni,fierar-betoniști, îngrijitori-clădiri, mecanici, lucrători în comerț, dar și în industrie, manipulanți mărfuri, montatori subansamble, muncitori necalificați, operatori în confecții, presatori mase plastice, sudori și vânzători. Trebuie menționat că, se caută în număr mare șoferi autoturisme și șoferi pentru mașini de mare tonaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.